درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1393/7/23 - 02:02:23
تعداد بازدید: 1169
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

متن کامل گزارش وزارت دفاع چین از توان موشکی ایران
موشک‌های میانبرد ایران می‌تواند تمام پایگاههای نظامی آمریکا در خلیج‌فارس را هدف بگیرد
موشک‌های میانبرد ایران می‌تواند تمام پایگاههای نظامی آمریکا در خلیج‌فارس را هدف بگیرد

گزارش وزارت دفاع چین با تاکید بر تدافعی بودن راهبرد نظامی تهران، نوشته است که ایران امروز به موفقیت‌های زیادی در زمینه توسعه موشک‌های میان‌برد رسیده و می‌تواند تمامی پایگاههای آمریکا در منطقه خلیج‌فارس را هدف قرار دهد.

وزارت دفاع چین گزارشی از قابلیت موشکی ایران منتشر کرد که در آن ضمن تأکید بر تدافعی بودن راهبرد نظامی ایران اعلام کرد که امروز، تصریح کرده که این کشور به موفقیت‌های زیادی در زمینه تولید موشک‌های میانبرد رسیده و اکنون تمامی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس در برد موشک‌های ایران قرار دارد.

متن کامل گزارش وزارت دفاع چین از توانمندی موشکی ایران به شرح زیر می‌باشد:

مرحله اول: طرح آغاز تولید موشک

اولین برنامه توسعه موشکی ایران به اواخر دوران رژیم پهلوی بازمی‌گردد. در دوران حکومت شاه، ایران و اسرائیل برنامه (نفت در قبال تسلیحات) را توسعه بخشیدند. در حین چهارمین جنگ خاورمیانه در سال 1973، اسرائیل، فناوری موشک بالستیک (جریکو1) را داشت تا به ایران در ساخت یک پایگاه تحقیق و توسعه و تولید و آزمایش موشک و همچنین در طرح توسعه موشک‌های بالستیک میان برد با برد 1500 کیلومتر کمک کند اما این همکاری زیاد طول نکشید. بعد از انقلاب اسلامی 1979 ایران، اسرائیل خیلی سریع کارشناسان خود را از ایران خارج کرد و برنامه توسعه موشکی ایران نیز متوقف شد.

به دنبال جنگ ایران و عراق و استفاده عراق از حملات موشک بالستیک علیه ایران، تهران به اندازه‌ای متحمل خسارت شد که از جامعه بین‌الملل درخواست کمک کرد. ایران به مدت 8 سال رقابت تسلیحات موشکی را با عراق آغاز کرد. موشک‌های ایران هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت به خوبی موشک‌های بالستیک عراق نبود. اختلاف بزرگ بین قابلیت موشک بالستیکی دو کشور عراق و ایران، نقش مهمی در استراتژی و سیاست‌های ایران به وجود آورد و عزم ایران برای آغاز تحقیقات مستقل و توسعه موشک‌های بالستیک را تقویت کرد.

در پایان جنگ ایران و عراق، موشک‌های بالستیک ایران به منظور مکان یابی حملات موشکی، تأمین امنیت ملی در یک برهه مهم از زمان و همچنین مهار رقبای بالقوه به اجرا در‌آمد. در طول این دوران، ایران با موفقیت شماری از موشک‌های بالستیک میان‌برد را تولید کرد و در زمینه فناوری چندمرحله‌ای نیروی محرکه و فناوری سوخت جامد، پیشرفت‌هایی را به دست آورد. ایران هم‌اکنون بعد از یک تلاش 20 ساله، قدرتمندترین زرادخانه موشکی خاورمیانه را دارد، مجموع انواع موشک‌های فعال این کشور بیش از یکهزار و 500 فروند است. حتی ژنرال‌های آمریکایی در حوزه فرماندهی مرکزی آمریکا مجبور به اعتراف شدند که شمار تسلیحات بالستیکی ایران بسیار زیاد است و این قابلیت را دارد تا در میدان‌های نبرد یک تهدید نظامی واقعی باشد.

مرحله دوم: نوآوری در تولید موشک همچنان ادامه دارد

 

بعد از پایان جنگ ایران و عراق، ایران برنامه توسعه موشک بالستیک خود را آغاز کرد. ایران بعد از چند دهه پیشرفت‌های مدوام، موشک‌های بالستیک (شهاب-3)، (فاتح-110) و (زلزال 2) و دیگر موشک‌های میانبرد با توانایی نفوذ، تحرک و دیگر قابلیت‌های کلیدی فنی را تولید کرد.

(شهاب 3) موشک بالستیک سوخت مایع با برد یکهزار و 280 کیلومتر با قابلیت حمل کلاهک یکهزار و 158 کیلوگرم در سال 2003 وارد خدمت رسمی در نیروهای مسلح ایران شد. (شهاب 3) با قابلیت بازدارندگی می‌تواند به خاورمیانه و خلیج فارس برسد. ایران به منظور مقابله با چالش‌های سامانه‌های ضدموشک آمریکا، (شهاب 3) ارتقا یافته را تولید کرد. موشک‌های (شهاب )3 ارتقا یافته می‌تواند به طرز موثری مانع استفاده از سامانه ضدموشکی برای رهگیری پارامترهای مداری شود و همچنین به طرز موثری قابلیت نفوذ بالا دارد.

از آنجایی که موشک‌های سری (شهاب 3) از فناوری پرواز تک مرحله‌ای استفاده می‌کنند، برد آنها محدود است. ایران به منظور تقویت برد موشک‌، فناوری نیروی محرکه پرواز دو مرحله‌ای را مورد بررسی قرار داد. (فاتح 110) در مرحله اول از سوخت مایع استفاده می‌کند و در مرحله دوم از سوخت جامد استفاده می‌کند و همین امر برد آن را به 2000 کیلومتر افزایش داده است. ایران در سال 2009، با موفقیت موشک‌های (زلزال 2) با سوخت جامد را مورد آزمایش قرار داد. زمان آماده‌سازی برای پرتاب این موشک 30 دقیقه بود و دقت آن به 350 متر ارتقا یافت.

مرحله 3: پیروزی در آینده و رسیدن به هدف بلند مدت

در حال حاضر، ناوگان موشک‌های میانبرد ایران می‌تواند تمام پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه خلیج‌فارس را هدف قرار دهد. به طور کلی مسیر آینده توسعه موشک از سه جنبه زیر است:

توانایی نفوذ پیشرفته موشک: (شهاب 3) ارتقایافته، بارزترین ویژگی آن، ظاهر طرح کلاهک است که به شکل سیلندر کوچک مخروطی شکل و سامانه نیروی محرکه داخلی آن آست که اجازه می‌دهد که پایه کلاهک محرک باشد.

تقویت دقت برخورد موشک: از میان فناوری هدایت موشک، ایران احتمالاً از فناوری هدایت ردیابی داخلی، هدایت ماهواره‌ای و دیگر فناوری‌های پیچیده هدایت موشک استفاده کند و از جدیدترین تکنیک‌های اصلاح‌شده هدایت موشک استفاده کند تا دقت موشک‌های خود را افزایش دهد.

تقویت قدرت احیای موشک: اکثر جدیدترین موشک‌های ایران از سوخت جامد استفاده می‌کند. موشک‌های سوخت جامد، ساختار ساده‌ای دارد و می‌تواند برای طولانی مدت سوخت را ذخیره کند، قابلیت مانور بهتر را دارد، قابلیت پنهان شدن دارد و احتمال کشف آن بسیار پایین می‌آید. احتمال این وجود دارد که ایران موشکی را تولید کند که قدرت استتار بیشتر را داشته باشد و استتار به مفهوم آن است که توانمندی موشک برای احیا تقویت شود.

به منظور عملکرد تکنیکی و تاکتیکی موشک، بهبود برد، افزایش دقت، قابلیت نفوذ و همچنین به منظور بهبود هریک از این شاخصه‌ها، به قابلیت چشمگیر فنی و منابع مالی برای پشتیبانی از آنها نیاز است.

در واقع، در تولید موشک‌های بالستیک، آستانه فناوری موشک میان برد بالا نیست اما عبور از مشکلات کنونی همچون بهبود توانمندی نفوذ و دقت پرتاب موشک‌ها آسان نیست و اینها مشکلاتی است که ایران در توسعه موشک با آن روبرو است. می‌توان بیان کرد که در آینده هرچه مشکلات پیش روی ایران بزرگتر شود، سرمایه‌گذاری آنها بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام/

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2669






*
*

*



نیز بخوانید

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن


صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان


اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند


پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس


افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان


وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است


در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم


توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن


قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند


جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد


نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو


کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی


آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین


نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه


فرا رسیدن زمان پایان اشغالگری رژیم اسرائیل


کشف اجساد 50 فلسطینی در یک گور دسته جمعی در خانیونس


کشته شدن 7 مامور گمرک در غرب پاکستان


حمایت‌ چین از روسیه؛ اختلاف پابرجای پکن-واشنگتن


تصویب کمک ۹۵ میلیارد دالری امریکا به اسرائیل و اوکراین


اردوغان پس از دیدار با هنیه از فلسطینی ها خواست متحد شوند


امریکا مشاورین نظامی بیشتری به اوکراین اعزام می‌کند


آرسنال با شکست ولورهمپتون چانس قهرمانی را زنده نگه داشت


تایوان 21 هواپیمای نظامی چینی را در خط میانه رصد کرد


ادامه حملات زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل در نوار غزه


در صورت مصادره دارایی‌های روسیه، عمل متقابل انجام می دهیم





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.